Blog > Komentarze do wpisu
3-BitW piątek i sobotę zrobiłam w domu mały maraton ciasteczkowy, więc na dziś wybrałam sobie coś niewymagającego pieczenia i dużego nakładu pracy. Prościutki i szybki 3-bit. Jak dla mnie jest za słodki, ale znika z lodówki z dużą prędkością, więc innym raczej to nie przeszkadza ;) Trochę problemów sprawia dolna warstwa. Karmel przecieka pomiędzy herbatnikami i przykleja się do blachy co utrudnia trochę krojenie. Zastanawiałam się czy następnym razem nie pokombinować trochę z kolejnością warstw, na razie przepis oryginalny. Już nie pamiętam skąd go mam, bo pierwszy raz robiłam to ciasto dobrych kilka lat temu.
Masa budyniowa:
Ugotować budyń. Dokładnie wystudzić. Masło utrzeć na puch, następnie stopniowo dodawać budyń, aż do uzyskania jednolitej masy.
Schłodzoną śmietanę ubić. Pod koniec ubijania dodać śnieżki. Można trochę dosłodzić do smaku. Ponadto:
Przekładać: herbatniki- masa krówkowa- herbatniki- masa budyniowa- herbatniki- bita śmietana- starta czekolada Ciasto schłodzić kilka godzin, a najlepiej całą noc. niedziela, 23 maja 2010, vilk_89
TrackBack
Komentarze
Gość: solniczka, *.chello.pl
2010/05/23 16:04:20
wygląda apetycznie i wydaje sie szybki w przygotowaniu :)
joanna-kuchareczka
2010/05/23 16:18:26
Znam to ciasto. Faktycznie szybkie. Mi nie przeszkadza, ze jest tak slodkie ;)
emma001
2010/05/23 17:52:47
Ja mam w lodowce 3 bita, ktory pozostał jeszcze z wczoraj. Ale niestety mało mi juz go zostało ;(
izaa_a
2010/05/23 20:46:22
juz od dawna mam ochotę na to ciasto. Twoje zdjęcia są bardzo bardzo apetyczne..;)
zaytoona
2010/05/23 22:14:26
Prezentuje się obłędnie!
Ciekawa jestem ile ma wspólnego z tytułowym batonikiem - który lubię. Bardzo. ;)) Pozdrawiam!
Gość: , 78.151.70.*
2010/05/23 23:09:14
Jadłam, przepyszny;) i naprawdę nie czasochłonny, a najlepiej użyć kremu do karpatki Delekty (karpatka w 5 minut) który nie trzeba gotować tylko wymieszać z zimnym mlekiem.
Gość: Ewa Smaczniutkie.pl, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/05/24 10:23:47
Wygląda pysznie, przepis mam zapisany już dawno, ale Twoje zdjęcia chyba przyśpieszą wykonanie. Pozdrawiam
ugotujmy
2010/05/24 13:39:17
za słodki..? trzeba było zaparzyc sobie gorzkiej kawy, która idealnie równoważyłaby tę słodycz.. :-)
Gość: kasia, *.dynamic.gprs.plus.pl
2010/07/14 10:09:37
ciasto super ,ja jako spodu używam cienki biszkopt,który lekko nasączam
|
|